Hoe werk ik?

PNI Therapie

In mijn praktijk werk ik met orthomoleculaire PNI-therapie. PNI staat voor Psycho-Neuro-Immuno-therapie. PNI gaat ervan uit dat er binnen de mens een interactie is tussen alle organen in het lichaam; de psyche, het hormoon, het immuun en het neurologisch systeem. Daarnaast is er een wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving.

Terug naar de oorsprong

PNI is een integrerende wetenschap die de factoren uit de evolutie van de mens verbindt met de mens in zijn huidige leefsituatie. Dit betekent dat om weer te worden wie u was, u moet eten zoals u at, u moet bewegen zoals u bewoog en u zich moet gedragen zoals u zich gedroeg.

shutterstock_89205697

Bij PNI-therapie wordt gezocht naar de oorzaak van de onbalans van het lichaam, in plaats van alleen symptomen te bestrijden. Er wordt gekeken naar eetgedrag, beweging, sociale omstandigheden (gezin, familie, werk), leefstijl (stress, slaapritme, ontspanning), en invloeden van buitenaf. Door verstoring van het evenwicht tussen één of meerdere van deze variabelen ontstaat disbalans. Deze disbalans gaan we oplossen!