Orthomoleculaire PNI Therapie?

In mijn praktijk werk ik met orthomoleculaire PNI-therapie. PNI staat voor Psycho-Neuro-Immuno-therapie. PNI gaat ervan uit dat er binnen de mens een interactie is tussen alle organen in het lichaam; de psyche, het neurologisch systeem, het immuunsysteem en het hormoonsysteem. Daarnaast is er een wisselwerking tussen deze mens en zijn omgeving. PNI is een integrerende wetenschap die de factoren uit de evolutie van de mens verbindt met de mens in zijn huidige leefsituatie. Dit betekent dat om weer te worden wie u was, u moet eten zoals u at, u moet bewegen zoals u bewoog en u zich moet gedragen zoals u zich gedroeg.

Er wordt gekeken naar eetgedrag, beweging, sociale omstandigheden (gezin, familie, werk), leefstijl (stress, slaapritme, ontspanning), en invloeden van buitenaf. Door verstoring van het evenwicht tussen één of meerdere van deze variabelen ontstaat disbalans.

Hoe werkt PNI Therapie?

Bij PNI-therapie wordt gezocht naar de oorzaak van de onbalans van het lichaam, in plaats van alleen symptomen te bestrijden. Dit gebeurt vooral door aanpassing van voedingspatroon en door middel een leefadvies. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van orthomoleculaire- en fytotherapeutische supplementen. Dit zijn vitamines, mineralen, sporenelementen, aminozuren, essentiële vetzuren of kruiden. Ik werk alleen met producten op natuurlijke basis.

De juiste voeding blijft het allerbelangrijkst omdat Hippocrates al zei: Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.